Aorangi Homes Ltd – Master Builder House of the Year Entry – Silver Award

  • Aorangi Homes Ltd - Entry for House of the Year 2015 - Silver Award
  • Aorangi Homes Ltd - Entry for House of the Year 2015 - Silver Award
  • Aorangi Homes Ltd - Entry for House of the Year 2015 - Silver Award
  • Aorangi Homes Ltd - Entry for House of the Year 2015 - Silver Award
  • Aorangi Homes Ltd - Entry for House of the Year 2015 - Silver Award
Category
Architectural, Commercial & Architectural
About This Project

Aorangi Homes Ltd -Master Builder House of the Year Entry – Silver Award

Go to town!

Built to capture Seaview’s mountain vista and coastline, this terrific two-storey townhouse in Timaru is a great example of laidback inner-city living. Located close to all amenities, a high level of soundproofing and insulation make for a quiet and cosy retreat.

Double-glazed windows, a pair of heatpumps and a luxurious log fire keep the home oh-so warm in winter. On fine days, the courtyard beckons, promising easy alfresco entertaining. With plenty of space for a dining table and barbecue, friends and family will be flocking here over summer. Tasteful landscaping decorates the boundary and edges of the home. A shed provides room to store extra-large items. Step inside through the sliding glass door to the light, open-plan living space. Plush carpet adds comfort in the lounge, as well as the bedrooms. Recycled rimu flooring provides the warm glow of wood in the spacious white and black kitchen. High-quality joiner and appliances make this space easy and enjoyable to use. The design lets the craft smanship speak for itself. The home is clad in Rockcote Integra Panel System and band-sawn cedar bevelled-backed weatherboards. The timber adds a log-cabin feel to one portion of the house, and ties in to the garage door and feature chimney. The Renaissance-seamed tray roofing adds that appealing architectural look. Three bedrooms and two luxurious bathrooms cater to family life. There’s a choice of stairs or internal lift to reach the second floor. The spacious, vaulted entry offers a place to hang artwork. An inbuilt vacuum system makes this a clean sweep for the owner.

Region: Mid & South Canterbury
Builder’s Own Home

Source: House of the Year Website